MTD copy edited 1POA

Pro actief onderhoud

Modificeren vanuit de praktijk


Wil jij storingen uit de wereld helpen om te beginnen bij jou eigen bedrijf? Schrijf je dan in voor deze cursus!

Deze cursus gaat over het modificeren in het onderhoud zodat bepaalde storingen definitief worden voorkomen. Zo ben je in de geest van Einstein anders met storingen bezig dan ze enkel op te lossen op het niveau waarop ze zijn ontstaan. Voorkomen is immers altijd goedkoper. In deze cursus leer je hoe je jou zintuigen maximaal kan inzetten en leer je zien hoe allerlei werktuigbouwkundige fenomenen productieprocessen beïnvloeden. Er wordt geoefend met apparatuur waar je je zintuigen mee kan aanvullen. Anders dan in het gangbare onderwijs gaat deze cursus niet van theorie naar praktijk, maar andersom omdat de praktijk vaak nog altijd de beste leermeester blijkt.

Voor wie?

Wil jij je verder ontwikkelen en kennis nemen van de jarenlange ervaringen opgedaan in de praktijk van alle dag? Wil jij jou vermogen van creativiteit en inventiviteit verruimen en delen met de andere cursisten en zij die je voorgingen? Wil jij je werk in de techniek aantrekkelijker maken? Werk je als technicus die verantwoordelijk is om de boel draaiende te houden? Dan is de training ‘Proactief Onderhoud vanuit de praktijk’ bedoeld voor jou!

Over MTD

MTD brengt sinds de jaren tachtig uit de vorige eeuw de kosten voor onderhoud naar beneden. Vanaf 1995 met behulp van conditie bewakingsapparatuur. Vanaf 2003 traint MTD praktijk gericht technici op het gebied van modificatie in het onderhoud.

Inhoud

In de training komen de volgende onderwerpen aan bod:
• Het onderhoud anno nu, de voor- en nadelen van de verschillende onderhoud strategieën.
• Hoe om te gaan met je zintuigen in het onderhoud
• De oorzaak van storingen in lagers, motoren, pompen, transportbanden, bouten, koppelingen, staalkabels, V-snaren, vertanding, olie en vet, om maar wat te noemen.
• Kennis van thermografie, wanddiktemeting, stroming, soorten trillingen, resonantie, kritisch toerental, fase, eigen frequenties.

Practicum

Tijdens de training wordt praktisch geoefend met elektronica die je zintuigen aanvullen. We oefenen in het herkennen en beoordelen van stoorsignalen. Uiteraard is het mogelijk om eigen cases in te brengen en te bespreken.

Of vraag meer informatie of een try-outpakket aan waarbij je een verkorte weergave van de cursus toegestuurd krijgt via de mail om te zien of de cursus wat voor de medewerkers is.

 

speling

oie transparent 80

oie transparent 79

oie transparent 81